Bouwvak Noord 2022

Over enkele weken begint de bouwvak voor Noord Nederland. Deze loopt van 1 t/m 21 Augustus. Wij zijn tijdens de bouwvak gesloten. Lopende orders zullen waar mogelijk voor de bouwvak nog worden uitgeleverd. Binnenkomende orders worden op basis van voorradigheid nog verwerkt. Wat besteld moet worden bij de fabrikant zal waarschijnlijk pas na de bouwvak kunnen worden geleverd, wij verwachten nog 1 of 2 vrachten binnen te krijgen deze maand, en daarna is het vakantie. En daar zijn we hard aan toe, het was bijzonder druk dit jaar.

We hebben in vergelijking met voorgaande jaren enorm veel voorraad ingekocht, om hoge levertijden richting onze klanten zoveel mogelijk te beperken. We verwachten dat dit in q3 en q4 een stuk verbetert, maar op sommige producten zal het nog maanden duren voor levertijden normaliseren.

Voorraad

Wanneer u haast heeft met een bestelling, neem dan vooraf contact op. Wanneer u eerst bestelt en daarna komt vragen hoelang het nog duurt kan het antwoord een leuke verrassing zijn, maar ook een erg teleurstellende. Informeer uzelf vooraf. We hebben tussen de 350 en 400 Ton kunststof aan actieve voorraad staan, maar daar moet ook maar net tussen zitten wat u zoekt in de gewenste maat, kleur en hoeveelheid.

Wij proberen voor de vakantie nog zo veel mogelijk klanten te voorzien van hun bestelling. Hieronder een foto van een maatwerk model Quattro 360, verlengd, met leuningen en een parasol-gat, op locatie geïnstalleerd. Dat wordt genieten deze zomer !

Vliegende start

We zijn beland in 2022. Vorig jaar was ondanks alle corona-perikelen ontzettend druk. Ook dit jaar zijn we begonnen met een behoorlijke orderportefeuille, en we hebben onze actieve voorraden fors opgehoogd. Dit is helaas ook nodig. Er bestaat een algehele malaise in de bouwsector, met duurdere producten, schaarser wordende grondstoffen, uitval van personeel, en de daarbij aanhoudende drukte zorgen voor hoge levertijden op sommige materialen.

Voor dit jaar is dan ook het devies, als u projecten moet realiseren, bestel tijdig ! We hebben en kunnen geen invloed uitoefenen op productiedata bij fabrikanten, en zijn wanneer artikelen niet voorradig zijn, volledig afhankelijk van de toevoer van materialen. Op dit ogenblik is de druk op de productiecapaciteit bij de fabrikanten dusdanig hoog, dat de meeste van hen ingrepen hebben moeten doen in hun product gamma. Artikelen, kleuren en maten waar minder vraag naar is, zijn voorlopig uit het gamma geschrapt om de omlooptijden van de hardlopende producten te optimaliseren.

Door bovenstaande kan het voorkomen dat u een artikel besteld wat tijdelijk, of geheel niet meer leverbaar is. Wij bieden u dan waar mogelijk een werkbaar alternatief. In sommige gevallen moeten we helaas ‘nee’ verkopen.

Wij zijn druk doende met het ontwikkelen van onze nieuwe website. Door bovengenoemde redenen heeft ook deze vertraging opgelopen. In de nieuwe site zullen alle wijzigingen in het artikelgamma verwerkt zijn.

Enige lopende prijsafspraken zijn per 1 Januari 2022 komen te vervallen. Sommige fabrikanten hebben vorig jaar 3 tussentijdse prijsverhogingen doorgevoerd, wij hebben deze in Januari collectief doorgevoerd, omdat dit in het lopende jaar haast niet te doen is. Dit houdt echter wel in dat prijzen die eerder zijn afgegeven niet meer te hanteren zijn, sommige producten zijn met wel 20% gestegen. Ook de vervoerskosten zijn fors hoger, vanwege de hoge olieprijzen, en gestegen tarieven van de vrachtvervoerders. Wij ontkomen er niet aan deze door te rekenen in onze prijsstelling.

Bouwen met kunststof

Wij maken bij Nedaplast heel veel meubelen voor buiten of binnen. Onze klanten sturen ons echter regelmatig de meest verrassende foto’s van projecten die zij uitvoeren met kunststof van Nedaplast. Hieronder een paar willekeurige voorbeelden :

Blokhut, onderste planken vervangen om rot tegen te gaan.
Vlonder in volledig kunststof zitkuil
Kunststof Brugdelen (Tandgroef en met staal verstevigd).

Dit is maar een zeer kleine greep uit de projecten die gebouwd worden met kunststof. Lichtbalkarmaturen, buitenkeukens, stootblokken voor op racemotoren, deksels voor watertanks, etc. Soms komen er zaken voorbij waar we zelf nooit opgekomen waren. Wij worden altijd vrolijk van de feedback van onze klanten, en de foto’s. Deze worden, met hun toestemming, dan ook door ons geplaatst op onze social-media kanalen. Of u vind ze terug in ons foto album, wat u kunt bekijken op https://www.nedaplast.eu

Bouwen met duurzaam gerecycled kunststof heeft een aantal voordelen;

  • Er worden geen bomen voor gekapt
  • De producten gaan tientallen jaren mee zonder rot, splinters, schimmels, of algen
  • Geen terugkerend onderhoud (Deze bevatten vaak schadelijke en prijzige chemicaliën).
  • Er wordt een afvalstroom aan de verbrandingsovens onttrokken
  • U ontvangt u als eindgebruiker een kwalitatief hoogwaardig product om uw project mee te realiseren.
  • Het is relatief gezien goedkoper als materialen met nog geen tiende van de levensduur.

Meer weten over de (on)mogelijkheden van het werken met kunststof ? Neem dan contact met ons op, en informeer wat we voor u kunnen betekenen.