De tuin verduurzamen

Ja, hoe doe je dat eigenlijk ? Duurzaam is een mooi buzzwoord, en tuinieren is een jaarlijks ritueel. Grasmaaien, onkruid verdelgen, snoeien. En dan het grote werk. Houten banken en/of tafels moeten vaak naar buiten worden gesjouwd, en uit elkaar worden gehaald. Daarna worden ze geschuurd en opnieuw gelakt / gebeitst, en u bent zo maar een week verder voor u weer kunt zitten.

Met een kunststof meubel heeft u dit probleem niet. Even afspuiten met de hogedrukspuit, doekje erover en het meubel is weer klaar voor gebruik, en zonder uren te zwoegen of het gebruik van (vaak schadelijke) chemicaliën om het meubel in conditie te houden.

Wat voor een houten meubel geldt, is met de schutting net zo. Ook die behoeft onderhoud, anders staat u elke 5 jaar bij de Gamma nieuwe tuinschermen en palen uit te zoeken. Met kunststof palen en planken, behoort ook dat direct tot het verleden. En u heeft ook geen sluipende milieuramp in de tuin staan. Gewolmaniseerde palen, punten vol teer, of materialen behandeld met andere zeer zware chemicaliën om maar te voorkomen dat ze doorrotten op de scheiding tussen lucht en grond. Er is bijna niet tegen te schilderen en het is ook niet echt goed voor alles wat er groeit en leeft. De oplossing is kunststof.

Ook voor moestuinbakken is kunststof ideaal materiaal. Voornamelijk omdat je ze maar 1 keer hoeft te bouwen. Geen rot, geen splinters, geen onderhoud, en het materiaal geeft niets af aan zijn omgeving. Ideaal dus om je eigen moestuin mee te maken.

Bovenstaande foto’s zijn ons allemaal toegestuurd door één en dezelfde klant. Die heeft zijn tuin duurzaam gemaakt, en dit scheelt de komende jaren geld en tijd. Tijd die je ook kunt besteden door lekker te genieten, i.p.v. aan het werk te zijn om te kunnen genieten…

En dat is duurzaam tuinieren….