Sportief toegepast Kunststof

Gerecycled kunststof is een veelgebruikt materiaal in de sportwereld. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het omlijsten van hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen, jeu de boules banen, tribunes, kleedkamers en andere sportfaciliteiten. Traditioneel wordt kunststof gemaakt van nieuwe grondstoffen, zoals aardolie of aardgas. Dit is een niet-duurzame manier om kunststof te produceren, omdat het bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen en de vervuiling van het milieu.

Kunststof Tribunes slot Zeist

Milieuvoordelen

Een duurzamere oplossing is het gebruik van gerecycled kunststof. Gerecycled kunststof wordt gemaakt van plastic afval, zoals petflessen, plastic zakken en verpakkingsmateriaal. Het gebruik van gerecycled kunststof heeft een behoorlijk aantal voordelen, zowel voor het milieu als voor de portemonnee.

  • Minder plastic afval: Het gebruik van gerecycled kunststof helpt om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Plastic afval is een groot probleem voor het milieu. Het kan vervuilen, dieren doden en in de voedselketen terechtkomen.
  • Beperkte uitstoot van broeikasgassen: De productie van nieuwe kunststof uit fossiele brandstoffen stoot veel broeikasgassen uit. De productie van gerecycled kunststof stoot veel minder broeikasgassen uit.

Financiële voordelen

  • Lagere aanschafprijs: Gerecycled kunststof is vaak goedkoper dan kunststof dat is gemaakt van nieuwe grondstoffen. Dit komt omdat gerecycled kunststof minder duur is om te produceren.
  • Langere levensduur: Gerecycled kunststof heeft een langere levensduur dan nieuw kunststof en veel andere materialen, zoals hout of bamboe. Dit betekent dat het minder vaak hoeft te worden vervangen, wat de kosten op de lange termijn kan besparen.
    PUK Haarlem Jeu de Boulles

Toepassingen in sportcomplexen

Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in sportcomplexen.

  • Sportvelden: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor het maken van de randen van hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen en andere sportvelden.
  • Tribunes: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor het maken van trappen of tribunes in sportcomplexen.
  • Zwembaden: Banken die geen vocht opnemen en niet kunnen rotten, en afvalbakken met een klep en binnenbak. Dus minder overlast van insecten en ander vliegend ongedierte.
  • Overige faciliteiten: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor een breed scala aan andere faciliteiten in en rondom sportcomplexen, zoals banken, tafels en afvalbakken.

Gerecycled kunststof is een kwalitatieve, duurzame en voordelige oplossing voor sportcomplexen. Het helpt om de hoeveelheid plastic afval te verminderen, de uitstoot van broeikasgassen te beperken en de onderhoud en vervangingskosten op de lange termijn te besparen.

Kunststof schiettoren kleiduiven

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Bouwvak Noord 2023

Wij hebben zomervakantie dit jaar van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 25 augustus. Dit valt samen met bouwvak noord. Nedaplast is in deze periode gesloten. We streven ernaar om lopende bestellingen vóór de vakantie te verwerken en uit te leveren.

De fabrikanten werken deze zomer door. Er is wel een productiestop rond laatste 2 weken van juli. Dit is nodig voor het halfjaarlijkse onderhoud aan machinepark en matrijzen. Gedurende de vakantieperiode wordt de voorraad weer aangevuld. Dan kunnen we zo snel mogelijk na onze vakantie leveren.

We verwachten deze maand nog 2 vrachten materiaal binnen te krijgen. Dat kan vóór onze vakantie nog bij onze klanten zijn.

Quattro Custom
Nedaplast Quatro Custom

Ons advies: neem contact met ons op voordat u bestellingen plaatst. Wij informeren u dan vooraf over leveringen of verwachte levertijden. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur op telefoonnummer 0592-261926.

Nedaplast Tandgroef Schutting
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

De tuin verduurzamen

Ja, hoe doe je dat eigenlijk ? Duurzaam is een mooi buzzwoord, en tuinieren is een jaarlijks ritueel. Grasmaaien, onkruid verdelgen, snoeien. En dan het grote werk. Houten banken en/of tafels moeten vaak naar buiten worden gesjouwd, en uit elkaar worden gehaald. Daarna worden ze geschuurd en opnieuw gelakt / gebeitst, en u bent zo maar een week verder voor u weer kunt zitten.

Met een kunststof meubel heeft u dit probleem niet. Even afspuiten met de hogedrukspuit, doekje erover en het meubel is weer klaar voor gebruik, en zonder uren te zwoegen of het gebruik van (vaak schadelijke) chemicaliën om het meubel in conditie te houden.

Wat voor een houten meubel geldt, is met de schutting net zo. Ook die behoeft onderhoud, anders staat u elke 5 jaar bij de Gamma nieuwe tuinschermen en palen uit te zoeken. Met kunststof palen en planken, behoort ook dat direct tot het verleden. En u heeft ook geen sluipende milieuramp in de tuin staan. Gewolmaniseerde palen, punten vol teer, of materialen behandeld met andere zeer zware chemicaliën om maar te voorkomen dat ze doorrotten op de scheiding tussen lucht en grond. Er is bijna niet tegen te schilderen en het is ook niet echt goed voor alles wat er groeit en leeft. De oplossing is kunststof.

Ook voor moestuinbakken is kunststof ideaal materiaal. Voornamelijk omdat je ze maar 1 keer hoeft te bouwen. Geen rot, geen splinters, geen onderhoud, en het materiaal geeft niets af aan zijn omgeving. Ideaal dus om je eigen moestuin mee te maken.

Bovenstaande foto’s zijn ons allemaal toegestuurd door één en dezelfde klant. Die heeft zijn tuin duurzaam gemaakt, en dit scheelt de komende jaren geld en tijd. Tijd die je ook kunt besteden door lekker te genieten, i.p.v. aan het werk te zijn om te kunnen genieten…

En dat is duurzaam tuinieren….

Nieuw ! Relax Compact

In onze lijn klassieke picknicktafels is een nieuw model ontwikkeld. De “Relax- compact“. Deze tafel is een vier persoons compact model van 140 cm lang, met een vriendelijke prijsstelling.

pickinicktafel Relax_compact
pickinicktafel Relax_compact

We hebben een Relax-Mini voor de allerkleinsten, model Relax-S of zijn bredere tegenhanger “Relax” voor in de tuin, en de Relax XXL of Relax Giant voor grotere groepen.

picknicktafel Relax compact
picknicktafel Relax compact

Daar komt nu dus model “Relax-Compact” bij. Deze tafel is met zijn 140 cm lengte “bescheiden” te noemen. Voldoende ruimte voor 4 personen, en met een netto gewicht van onder de 100 Kg ook wat beter verplaatsbaar. Fijn voor in de tuin, op het balkon, of op de camping.

Al onze kunststof picknicktafels worden voorbewerkt aangeleverd als kit, en dienen op locatie te worden afgemonteerd. Het met staal verstevigde blad is al gemonteerd. Op locatie dienen dan ook alleen de potenstellen (A-frames) te worden gemonteerd, waarna het blad en de banken erop kunnen worden vastgeschroefd. Het monteren van één tafel is omstreeks 10 minuten werk, en vereist een hamer, dopsleutel 17 en een schroefmachine.

Heeft u liever een tafel met rugleuningen, of zonder ‘instap’ ? Of een tafel met losse verplaatsbare banken ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Container balken

Naast de vlonders, meubelen, planken palen en platen, levert Nedaplast ook op maat bewerkte producten voor specifieke toepassingen. Kunststof is een erg veelzijdig materiaal, wat door zijn eigenschappen ideaal is voor gebruik op, in of onder de grond.

Zo werden ondergrondse containers normaliter met een houten frame vastgezet in de grond. Dit materiaal neemt vocht op waardoor het kan rotten, en gaan splinteren bij het legen. Gezien deze bakken regelmatig worden geleegd is er gezocht naar een duurzamere oplossing, en die is gevonden met op maat bewerkte kunststof balken.

Door deze houten balken te vervangen door kunststof varianten, heeft de gemeente nu minder ’terugkerende onderhoudswerkzaamheden’ en hoeft het houten frame niet meer elke paar jaar te worden vervangen. De balken worden op maat gezaagd en geboord aangeleverd, zodat deze op locatie eenvoudig kunnen worden vervangen.

Het eindresultaat is niet direct heel “zichtbaar”. Maar het levert de gemeente onder aan de streep een fikse besparing op de komende jaren, omdat de levensduur van dit materiaal in deze omgeving een stuk hoger ligt dan die van zijn houten tegenhangers. Zo werken we samen aan het verminderen van plastic afval, en sparen we het milieu.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Lentekriebels

De wekker stond vroeg op donderdag 22 maart voor de montage ploeg van Nedaplast. Die dag kreeg Accres zijn levering van duurzaam gerecycled kunststof buitenmeubilair.

Het was een flinke opdracht. Daarom zagen ze bij Accres ervan af zelf de montage van de picknickbanken en de Quattro ter hand te nemen. De banken Kampen werden als altijd afgemonteerd geleverd.

Klokslag 9.00 stond de volle vrachtwagen en het 4 man sterke montage team voor de deur in Apeldoorn. De ontvangst was allerhartelijkst. Het was een goed weerzien. Al eerder had Accres een flinke order picknicktafels geplaatst. Door de opgedane prima ervaring was de keuze voor uitbreiding van deze duurzame producten snel gemaakt.

De pootstellen even assembleren

Het weer zat mee. En in korte tijd met hulp van de medewerkers van Accres, was de opdracht voltooid.

En voilà een mooie & duurzame kunststof picknicktafel
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Fijne Kerstdagen !

Nedaplast is gesloten van 22 December t/m 8 Januari. Wij wensen u prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2023.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Recreatie vakbeurs Hardenberg 2022

Nedaplast staat ook dit jaar weer op de recreatievakbeurs te Hardenberg, met mooie nieuwe meubelen en duurzame buitenoplossingen gemaakt uit gerecycled kunststof. Deze vakbeurs wordt gehouden op 16,17 en 18 November 2022 te Hardenberg.

Recreatievakbeurs 2022 Nedaplast stand 112

In onze stand treft u extreem duurzame massieve gerecycled kunststof buitenmeubelen, banken, tafels, picknicksets en meer. Ook hebben we dit jaar een bijzonder model tafel bij ons, namelijk de langste picknickset in Nederland. Ideaal voor groepsaccomodaties, of voor hele grote gezinnen. Daarnaast voeren we een breed gamma aan banken, tafels, planken, palen, platen en andere producten gemaakt uit extreem duurzaam gerecycled kunststof.

Geen zin om te wachten ? Klik hier en bezoek onze webshop, of hier voor foto’s van eerder geleverde materialen en projecten.

Hieronder treft u een foto van een van onze eerdere bezoeken aan de vakbeurs.

Overzichtfoto stand vakbeurs

U treft op deze pagina een overzicht van onze stand met nummer 112. Wij nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen. Klik hier om te registreren voor de Recreatievakbeurs !

Wanneer u vragen heeft over de beurs, of onze producten, kunt u met ons in contact treden middels deze link, of telefonisch via telefoonnummer 0592-261926.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Nedaplast Videos

Nedaplast bij “Doe maar duurzaam” RTLZ :

Nedaplast op RTL Z

Installatieverslag GovaDECK terras

GovaDECK installatie

Reinigen van een Govadeck terras

GovaDECK onderhoud

Eenvoudig wegwerken van krassen :

Wegwerken van krassen

De organisatie Nedaplast

Nedaplast Depot Gieten
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Videos

Bouwvak Noord 2022

Over enkele weken begint de bouwvak voor Noord Nederland. Deze loopt van 1 t/m 21 Augustus. Wij zijn tijdens de bouwvak gesloten. Lopende orders zullen waar mogelijk voor de bouwvak nog worden uitgeleverd. Binnenkomende orders worden op basis van voorradigheid nog verwerkt. Wat besteld moet worden bij de fabrikant zal waarschijnlijk pas na de bouwvak kunnen worden geleverd, wij verwachten nog 1 of 2 vrachten binnen te krijgen deze maand, en daarna is het vakantie. En daar zijn we hard aan toe, het was bijzonder druk dit jaar.

We hebben in vergelijking met voorgaande jaren enorm veel voorraad ingekocht, om hoge levertijden richting onze klanten zoveel mogelijk te beperken. We verwachten dat dit in q3 en q4 een stuk verbetert, maar op sommige producten zal het nog maanden duren voor levertijden normaliseren.

Voorraad

Wanneer u haast heeft met een bestelling, neem dan vooraf contact op. Wanneer u eerst bestelt en daarna komt vragen hoelang het nog duurt kan het antwoord een leuke verrassing zijn, maar ook een erg teleurstellende. Informeer uzelf vooraf. We hebben tussen de 350 en 400 Ton kunststof aan actieve voorraad staan, maar daar moet ook maar net tussen zitten wat u zoekt in de gewenste maat, kleur en hoeveelheid.

Wij proberen voor de vakantie nog zo veel mogelijk klanten te voorzien van hun bestelling. Hieronder een foto van een maatwerk model Quattro 360, verlengd, met leuningen en een parasol-gat, op locatie geïnstalleerd. Dat wordt genieten deze zomer !

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global