Kunststof schutting

Extreem weer

Extreme weersomstandigheden komen in ons land helaas steeds vaker voor. Bij een gemiddelde voorjaarsstorm is de schutting vaak het eerste slachtoffer van stormschade. Dit is vervelend omdat schuttingen vaak als erfscheiding dienen en voor privacy zorgen.

Wanneer uw schutting is omgewaaid, is het belangrijk om zo snel mogelijk te kijken in welke staat de schutting zich bevindt. Als deze nog gedeeltelijk overeind staat, probeer dit gedeelte dan te stutten zodat het niet alsnog omwaait bij de volgende windvlaag. Losse delen, planken met schroeven of spijkers kunt u het beste meteen opruimen. Maar pas na dat u e.e.a. heeft vastgelegd.

Stormschade & verzekeringen

Wanneer u stormschade aan uw schutting heeft, zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen. Begin altijd met het maken van duidelijke foto’s en/of video’s van de schade aan de schutting en noteer het tijdstip en de datum waarop de schade is ontstaan. Stormschade wordt door verzekeraars meestal alleen vergoed bij windkracht 7 of hoger.

Neem contact op met uw verzekeraar om de schade te melden. Bij een huurwoning neemt u contact op met de verhuurder. Schade aan een schutting wordt over het algemeen gedekt door een opstal of inboedelverzekering. Of stormschade aan uw schutting verzekerd is, hangt vaak af van de verzekering die u heeft afgesloten. Dit kan verschillen per verzekeraar / polis ! Ouderdom, staat van onderhoud, en andere zaken kunnen van invloed zijn op eventuele verzekeringsclaims.

Let op wanneer uw schutting op de erfgrens staat. In dat geval zult u samen met uw buren moeten bepalen wat er gaat gebeuren, een verzekeraar zal maar de helft van de schade uitkeren, en voor de andere helft verwijzen naar de verzekeraar van de buren. Het is immers een gedeeld object.

De schutting vervangen

Via ons contactformulier kunt u bij Nedaplast een vrijblijvende offerte aan vragen voor een nieuwe schutting. Een kunststof variant, die niet omwaait, waarvan de palen niet kunnen rotten, en waar u verder geen onderhoud meer aan heeft. Nooit meer schilderen, of uzelf zorgen maken of deze schutting de volgende storm wel “overleeft”.  

RVS palen met kunststof Tand en Groef profielen

Omdat kunststof geen vezelstructuur heeft zoals hout, wordt er in bij gebruik van kunststof palen een “overmaat” toegepast. (lees : een wat dikkere paal). Hiermee voorkomt u dat bij het gebruik van ” houtmaten” de schutting nog steeds kan bezwijken onder de winddruk.

Wij leveren palen /planken /materialen waarmee u een onderhoudsarme en stevige schutting kunt bouwen. Een waar u de rest van uw leven geen omkijken, en dus ook geen werk meer van heeft.

Gerenoveerde woonwijken vol met kunststof schuttingen. Duurzaam !

Kunststof schuttingen zijn een duurzame, en milieuvriendelijke oplossing voor uw erfgrens. U hoeft ze niet te behandelen met chemicaliën, en ze gaan een leven lang mee.

Indien uw houten schuttingpanelen nog prima in orde zijn, kan het lonen om de palen te vervangen voor kunststof varianten. Deze zijn ongevoelig voor rot en optrekkend vocht. Wanneer hout een centimeter of 15 boven het maaiveld hangt aan een kunststof paal, zal het hout minder last hebben van optrekkend vocht. Het is de scheiding tussen grond en lucht waar het constant vochtig is waardoor houten palen afbreken na verloop van tijd. Met kunststof heeft u minder onderhoud, en geen kans op doorgerotte palen waardoor het niet af kan breken.

U bent gewoon op zoek naar een geheel nieuwe schutting ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Houdt er hierbij wel rekening mee, dat wij u kunnen adviseren waar u op moet letten, maar we kunnen niet uw constructie “verzinnen”.

Met een aanvraag ” doe maar 5 meter shutting van 2 meter” kunnen we dan ook niet zoveel. Horizontaal, verticaal, planken om en om, open, dicht, met vechtmatten of panelen, tand en groef planken of bijvoorbeeld afgeronde planken, er is nogal wat mogelijk, en u zult daarin echt zelf moeten bepalen wat het moet gaan worden.

Tussentijds kunt u op deze pagina gratis bekijken of de door u gewenste hoogte vergunningsvrij gebouwd kan worden in uw gemeente.

Vakbeurzen

Nedaplast is ook dit jaar weer te vinden op diverse vakbeurzen in Nederland. Onze duurzame producten gaan een leven lang mee, en daarom willen we graag nieuwe klanten aantrekken. We willen u overtuigen om na te denken over het toepassen van gerecycled kunststof voor uw project(en). Onze kunststofproducten zijn duurzaam, onderhoudsarm en kostenbesparend.

Diverse projecten uit kunststof

Kom kennismaken op onze stands bij de diverse vakbeurzen of bezoek onze showroom in Gieten.

GovaDECK vlonders

Vakbeurs openbare ruimte te Utrecht

U kunt ons bezoeken in 2024 in de jaarbeurs te Utrecht, op de beurs voor de openbare ruimte. Datums & standnummers zullen worden gepubliceerd wanneer ze bij ons bekend zijn.

Kunststof buitenmeubilair

Recreatievakbeurs te Hardenberg 2024

Van 12 t/m 14 November 2024 zijn we aanwezig op de Recreatievakbeurs in de evenementenhal te Hardenberg. Daar zijn we te vinden op onze vertrouwde plek in hal 1.

Wij heten u van harte welkom, en helpen u graag aan duurzame en permanente oplossingen geproduceerd uit gerecycled kunststof.

Meer weten ? Neem contact op !

Kunststof op het balkon

Voor mensen met een tuin, is gerecycled kunststof vaak een geweldige oplossing / vervanger voor hun schuttingen, buitenmeubilair, moestuinbakken, blokhutten en andere houten constructies die veel onderhoud vergen. Met kunststof bent u daar namelijk in één keer van verlost. Het materiaal vergt geen verf of behandelingen met andere (schadelijke) chemicaliën om het mooi te houden.

Niet iedereen heeft echter een tuin. We krijgen dan ook regelmatig de vraag, kan ik dit soort planken ook veilig toepassen op mijn balkon .

Het antwoord is, ja, dat is mogelijk. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, in verband met uw veiligheid.

 • Neem voldoende dik materiaal. Kunststof is flexibel. U wilt niet op 5 hoog achter een plankje van 20 mm zitten. Dat is misschien wel goedkoop, maar voor uw eigen veiligheid raden we dit af.
 • Staanders en draagbalken worden op een balkon nooit gemaakt van kunststof. Die dienen bij voorkeur van metaal (staal) te zijn, en goed geankerd in/aan de ondervloer of muur.
 • Kunststof werkt onder invloed van temperatuur, hier dient u in de constructie rekening mee te houden. (*zie de stootvoegjes in de foto’s). Deze zorgen ervoor dat een profiel “vrij” kan werken.

Om een en ander te bevestigen, en de hoeken mooi strak te houden, worden er meestal dit soort hoekijzers toegepast. Hier zit een “slobgat” in, wat de lineaire werking van het kunststof bij temperatuurschommelingen kan opvangen. De rest van de bevestiging gebeurt met spaanplaatschroeven (RVS) of slotbouten.

Wanneer een balkon is vervangen met kunststof profielen, heeft u geen terugkerend onderhoud meer, anders dan schoonmaken. Nooit meer verven / schilderen, het materiaal kan niet rotten of splinteren, en een kunststof vloer, is stroef. Ook als het nat of koud is.

Van kleine balkons tot complete wooncomplexen, Nedaplast helpt u graag aan een duurzaam, veilig en onderhoudsarm balkon.

Sportief toegepast Kunststof

Gerecycled kunststof is een veelgebruikt materiaal in de sportwereld. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het omlijsten van hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen, jeu de boules banen, tribunes, kleedkamers en andere sportfaciliteiten. Traditioneel wordt kunststof gemaakt van nieuwe grondstoffen, zoals aardolie of aardgas. Dit is een niet-duurzame manier om kunststof te produceren, omdat het bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen en de vervuiling van het milieu.

Kunststof Tribunes slot Zeist

Milieuvoordelen

Een duurzamere oplossing is het gebruik van gerecycled kunststof. Gerecycled kunststof wordt gemaakt van plastic afval, zoals petflessen, plastic zakken en verpakkingsmateriaal. Het gebruik van gerecycled kunststof heeft een behoorlijk aantal voordelen, zowel voor het milieu als voor de portemonnee.

 • Minder plastic afval: Het gebruik van gerecycled kunststof helpt om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Plastic afval is een groot probleem voor het milieu. Het kan vervuilen, dieren doden en in de voedselketen terechtkomen.
 • Beperkte uitstoot van broeikasgassen: De productie van nieuwe kunststof uit fossiele brandstoffen stoot veel broeikasgassen uit. De productie van gerecycled kunststof stoot veel minder broeikasgassen uit.

Financiële voordelen

 • Lagere aanschafprijs: Gerecycled kunststof is vaak goedkoper dan kunststof dat is gemaakt van nieuwe grondstoffen. Dit komt omdat gerecycled kunststof minder duur is om te produceren.
 • Langere levensduur: Gerecycled kunststof heeft een langere levensduur dan nieuw kunststof en veel andere materialen, zoals hout of bamboe. Dit betekent dat het minder vaak hoeft te worden vervangen, wat de kosten op de lange termijn kan besparen.
  PUK Haarlem Jeu de Boulles

Toepassingen in sportcomplexen

Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in sportcomplexen.

 • Sportvelden: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor het maken van de randen van hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen en andere sportvelden.
 • Tribunes: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor het maken van trappen of tribunes in sportcomplexen.
 • Zwembaden: Banken die geen vocht opnemen en niet kunnen rotten, en afvalbakken met een klep en binnenbak. Dus minder overlast van insecten en ander vliegend ongedierte.
 • Overige faciliteiten: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor een breed scala aan andere faciliteiten in en rondom sportcomplexen, zoals banken, tafels en afvalbakken.

Gerecycled kunststof is een kwalitatieve, duurzame en voordelige oplossing voor sportcomplexen. Het helpt om de hoeveelheid plastic afval te verminderen, de uitstoot van broeikasgassen te beperken en de onderhoud en vervangingskosten op de lange termijn te besparen.

Kunststof schiettoren kleiduiven

Bouwvak Noord 2023

Wij hebben zomervakantie dit jaar van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 25 augustus. Dit valt samen met bouwvak noord. Nedaplast is in deze periode gesloten. We streven ernaar om lopende bestellingen vóór de vakantie te verwerken en uit te leveren.

De fabrikanten werken deze zomer door. Er is wel een productiestop rond laatste 2 weken van juli. Dit is nodig voor het halfjaarlijkse onderhoud aan machinepark en matrijzen. Gedurende de vakantieperiode wordt de voorraad weer aangevuld. Dan kunnen we zo snel mogelijk na onze vakantie leveren.

We verwachten deze maand nog 2 vrachten materiaal binnen te krijgen. Dat kan vóór onze vakantie nog bij onze klanten zijn.

Quattro Custom
Nedaplast Quatro Custom

Ons advies: neem contact met ons op voordat u bestellingen plaatst. Wij informeren u dan vooraf over leveringen of verwachte levertijden. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur op telefoonnummer 0592-261926.

Nedaplast Tandgroef Schutting

Container balken

Naast de vlonders, meubelen, planken palen en platen, levert Nedaplast ook op maat bewerkte producten voor specifieke toepassingen. Kunststof is een erg veelzijdig materiaal, wat door zijn eigenschappen ideaal is voor gebruik op, in of onder de grond.

Zo werden ondergrondse containers normaliter met een houten frame vastgezet in de grond. Dit materiaal neemt vocht op waardoor het kan rotten, en gaan splinteren bij het legen. Gezien deze bakken regelmatig worden geleegd is er gezocht naar een duurzamere oplossing, en die is gevonden met op maat bewerkte kunststof balken.

Door deze houten balken te vervangen door kunststof varianten, heeft de gemeente nu minder ‘terugkerende onderhoudswerkzaamheden’ en hoeft het houten frame niet meer elke paar jaar te worden vervangen. De balken worden op maat gezaagd en geboord aangeleverd, zodat deze op locatie eenvoudig kunnen worden vervangen.

Het eindresultaat is niet direct heel “zichtbaar”. Maar het levert de gemeente onder aan de streep een fikse besparing op de komende jaren, omdat de levensduur van dit materiaal in deze omgeving een stuk hoger ligt dan die van zijn houten tegenhangers. Zo werken we samen aan het verminderen van plastic afval, en sparen we het milieu.

Lentekriebels

De wekker stond vroeg op donderdag 22 maart voor de montage ploeg van Nedaplast. Die dag kreeg Accres zijn levering van duurzaam gerecycled kunststof buitenmeubilair.

Het was een flinke opdracht. Daarom zagen ze bij Accres ervan af zelf de montage van de picknickbanken en de Quattro ter hand te nemen. De banken Kampen werden als altijd afgemonteerd geleverd.

Klokslag 9.00 stond de volle vrachtwagen en het 4 man sterke montage team voor de deur in Apeldoorn. De ontvangst was allerhartelijkst. Het was een goed weerzien. Al eerder had Accres een flinke order picknicktafels geplaatst. Door de opgedane prima ervaring was de keuze voor uitbreiding van deze duurzame producten snel gemaakt.

De pootstellen even assembleren

Het weer zat mee. En in korte tijd met hulp van de medewerkers van Accres, was de opdracht voltooid.

En voilà een mooie & duurzame kunststof picknicktafel

Recreatie vakbeurs Hardenberg 2022

Nedaplast staat ook dit jaar weer op de recreatievakbeurs te Hardenberg, met mooie nieuwe meubelen en duurzame buitenoplossingen gemaakt uit gerecycled kunststof. Deze vakbeurs wordt gehouden op 16,17 en 18 November 2022 te Hardenberg.

Recreatievakbeurs 2022 Nedaplast stand 112

In onze stand treft u extreem duurzame massieve gerecycled kunststof buitenmeubelen, banken, tafels, picknicksets en meer. Ook hebben we dit jaar een bijzonder model tafel bij ons, namelijk de langste picknickset in Nederland. Ideaal voor groepsaccomodaties, of voor hele grote gezinnen. Daarnaast voeren we een breed gamma aan banken, tafels, planken, palen, platen en andere producten gemaakt uit extreem duurzaam gerecycled kunststof.

Geen zin om te wachten ? Klik hier en bezoek onze webshop, of hier voor foto’s van eerder geleverde materialen en projecten.

Hieronder treft u een foto van een van onze eerdere bezoeken aan de vakbeurs.

Overzichtfoto stand vakbeurs

U treft op deze pagina een overzicht van onze stand met nummer 112. Wij nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen. Klik hier om te registreren voor de Recreatievakbeurs !

Wanneer u vragen heeft over de beurs, of onze producten, kunt u met ons in contact treden middels deze link, of telefonisch via telefoonnummer 0592-261926.

Bouwvak Noord 2022

Over enkele weken begint de bouwvak voor Noord Nederland. Deze loopt van 1 t/m 21 Augustus. Wij zijn tijdens de bouwvak gesloten. Lopende orders zullen waar mogelijk voor de bouwvak nog worden uitgeleverd. Binnenkomende orders worden op basis van voorradigheid nog verwerkt. Wat besteld moet worden bij de fabrikant zal waarschijnlijk pas na de bouwvak kunnen worden geleverd, wij verwachten nog 1 of 2 vrachten binnen te krijgen deze maand, en daarna is het vakantie. En daar zijn we hard aan toe, het was bijzonder druk dit jaar.

We hebben in vergelijking met voorgaande jaren enorm veel voorraad ingekocht, om hoge levertijden richting onze klanten zoveel mogelijk te beperken. We verwachten dat dit in q3 en q4 een stuk verbetert, maar op sommige producten zal het nog maanden duren voor levertijden normaliseren.

Voorraad

Wanneer u haast heeft met een bestelling, neem dan vooraf contact op. Wanneer u eerst bestelt en daarna komt vragen hoelang het nog duurt kan het antwoord een leuke verrassing zijn, maar ook een erg teleurstellende. Informeer uzelf vooraf. We hebben tussen de 350 en 400 Ton kunststof aan actieve voorraad staan, maar daar moet ook maar net tussen zitten wat u zoekt in de gewenste maat, kleur en hoeveelheid.

Wij proberen voor de vakantie nog zo veel mogelijk klanten te voorzien van hun bestelling. Hieronder een foto van een maatwerk model Quattro 360, verlengd, met leuningen en een parasol-gat, op locatie geïnstalleerd. Dat wordt genieten deze zomer !