Fijne Kerstdagen !

Nedaplast is gesloten van 22 December t/m 8 Januari. Wij wensen u prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2023.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Recreatie vakbeurs Hardenberg 2022

Nedaplast staat ook dit jaar weer op de recreatievakbeurs te Hardenberg, met mooie nieuwe meubelen en duurzame buitenoplossingen gemaakt uit gerecycled kunststof. Deze vakbeurs wordt gehouden op 16,17 en 18 November 2022 te Hardenberg.

Recreatievakbeurs 2022 Nedaplast stand 112

In onze stand treft u extreem duurzame massieve gerecycled kunststof buitenmeubelen, banken, tafels, picknicksets en meer. Ook hebben we dit jaar een bijzonder model tafel bij ons, namelijk de langste picknickset in Nederland. Ideaal voor groepsaccomodaties, of voor hele grote gezinnen. Daarnaast voeren we een breed gamma aan banken, tafels, planken, palen, platen en andere producten gemaakt uit extreem duurzaam gerecycled kunststof.

Geen zin om te wachten ? Klik hier en bezoek onze webshop, of hier voor foto’s van eerder geleverde materialen en projecten.

Hieronder treft u een foto van een van onze eerdere bezoeken aan de vakbeurs.

Overzichtfoto stand vakbeurs

U treft op deze pagina een overzicht van onze stand met nummer 112. Wij nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen. Klik hier om te registreren voor de Recreatievakbeurs !

Wanneer u vragen heeft over de beurs, of onze producten, kunt u met ons in contact treden middels deze link, of telefonisch via telefoonnummer 0592-261926.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Bouwvak Noord

Over enkele weken begint de bouwvak voor Noord Nederland. Deze loopt van 1 t/m 21 Augustus. Wij zijn tijdens de bouwvak gesloten. Lopende orders zullen waar mogelijk voor de bouwvak nog worden uitgeleverd. Binnenkomende orders worden op basis van voorradigheid nog verwerkt. Wat besteld moet worden bij de fabrikant zal waarschijnlijk pas na de bouwvak kunnen worden geleverd, wij verwachten nog 1 of 2 vrachten binnen te krijgen deze maand, en daarna is het vakantie. En daar zijn we hard aan toe, het was bijzonder druk dit jaar.

We hebben in vergelijking met voorgaande jaren enorm veel voorraad ingekocht, om hoge levertijden richting onze klanten zoveel mogelijk te beperken. We verwachten dat dit in q3 en q4 een stuk verbetert, maar op sommige producten zal het nog maanden duren voor levertijden normaliseren.

Voorraad

Wanneer u haast heeft met een bestelling, neem dan vooraf contact op. Wanneer u eerst bestelt en daarna komt vragen hoelang het nog duurt kan het antwoord een leuke verrassing zijn, maar ook een erg teleurstellende. Informeer uzelf vooraf. We hebben tussen de 350 en 400 Ton kunststof aan actieve voorraad staan, maar daar moet ook maar net tussen zitten wat u zoekt in de gewenste maat, kleur en hoeveelheid.

Wij proberen voor de vakantie nog zo veel mogelijk klanten te voorzien van hun bestelling. Hieronder een foto van een maatwerk model Quattro 360, verlengd, met leuningen en een parasol-gat, op locatie geïnstalleerd. Dat wordt genieten deze zomer !

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Vliegende start

We zijn beland in 2022. Vorig jaar was ondanks alle corona-perikelen ontzettend druk. Ook dit jaar zijn we begonnen met een behoorlijke orderportefeuille, en we hebben onze actieve voorraden fors opgehoogd. Dit is helaas ook nodig. Er bestaat een algehele malaise in de bouwsector, met duurdere producten, schaarser wordende grondstoffen, uitval van personeel, en de daarbij aanhoudende drukte zorgen voor hoge levertijden op sommige materialen.

Voor dit jaar is dan ook het devies, als u projecten moet realiseren, bestel tijdig ! We hebben en kunnen geen invloed uitoefenen op productiedata bij fabrikanten, en zijn wanneer artikelen niet voorradig zijn, volledig afhankelijk van de toevoer van materialen. Op dit ogenblik is de druk op de productiecapaciteit bij de fabrikanten dusdanig hoog, dat de meeste van hen ingrepen hebben moeten doen in hun product gamma. Artikelen, kleuren en maten waar minder vraag naar is, zijn voorlopig uit het gamma geschrapt om de omlooptijden van de hardlopende producten te optimaliseren.

Door bovenstaande kan het voorkomen dat u een artikel besteld wat tijdelijk, of geheel niet meer leverbaar is. Wij bieden u dan waar mogelijk een werkbaar alternatief. In sommige gevallen moeten we helaas ‘nee’ verkopen.

Wij zijn druk doende met het ontwikkelen van onze nieuwe website. Door bovengenoemde redenen heeft ook deze vertraging opgelopen. In de nieuwe site zullen alle wijzigingen in het artikelgamma verwerkt zijn.

Enige lopende prijsafspraken zijn per 1 Januari 2022 komen te vervallen. Sommige fabrikanten hebben vorig jaar 3 tussentijdse prijsverhogingen doorgevoerd, wij hebben deze in Januari collectief doorgevoerd, omdat dit in het lopende jaar haast niet te doen is. Dit houdt echter wel in dat prijzen die eerder zijn afgegeven niet meer te hanteren zijn, sommige producten zijn met wel 20% gestegen. Ook de vervoerskosten zijn fors hoger, vanwege de hoge olieprijzen, en gestegen tarieven van de vrachtvervoerders. Wij ontkomen er niet aan deze door te rekenen in onze prijsstelling.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Bouwen met kunststof

Wij maken bij Nedaplast heel veel meubelen voor buiten of binnen. Onze klanten sturen ons echter regelmatig de meest verrassende foto’s van projecten die zij uitvoeren met kunststof van Nedaplast. Hieronder een paar willekeurige voorbeelden :

Blokhut, onderste planken vervangen om rot tegen te gaan.
Vlonder in volledig kunststof zitkuil
Kunststof Brugdelen (Tandgroef en met staal verstevigd).

Dit is maar een zeer kleine greep uit de projecten die gebouwd worden met kunststof. Lichtbalkarmaturen, buitenkeukens, stootblokken voor op racemotoren, deksels voor watertanks, etc. Soms komen er zaken voorbij waar we zelf nooit opgekomen waren. Wij worden altijd vrolijk van de feedback van onze klanten, en de foto’s. Deze worden, met hun toestemming, dan ook door ons geplaatst op onze social-media kanalen. Of u vind ze terug in ons foto album, wat u kunt bekijken op https://www.nedaplast.eu

Bouwen met duurzaam gerecycled kunststof heeft een aantal voordelen;

  • Er worden geen bomen voor gekapt
  • De producten gaan tientallen jaren mee zonder rot, splinters, schimmels, of algen
  • Geen terugkerend onderhoud (Deze bevatten vaak schadelijke en prijzige chemicaliën).
  • Er wordt een afvalstroom aan de verbrandingsovens onttrokken
  • U ontvangt u als eindgebruiker een kwalitatief hoogwaardig product om uw project mee te realiseren.
  • Het is relatief gezien goedkoper als materialen met nog geen tiende van de levensduur.

Meer weten over de (on)mogelijkheden van het werken met kunststof ? Neem dan contact met ons op, en informeer wat we voor u kunnen betekenen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Banken Recreatieschap Drenthe onthuld.

Duurzame banken Recreatieschap “Drenthe”

Afgelopen week is de eerste uit een serie banken geplaatst door Nedaplast en onthuld door het Recreatieschap Drenthe. Zij hebben gekozen voor duurzame, onderhoudsarme banken, volledig geproduceerd uit gerecycled kunststof. In de rugleuningen is de tekst “Drenthe” met een CNC frees uitgefreesd. Deze tekst is het handschrift van Vincent van Gogh, die in 1883 in Hoogeveen enkele beroemde werken heeft gemaakt. Dit zelfde handschrift ziet u op wapperende rode vlaggen, door de hele provincie heen.

Van Gogh vindt het gebied van een ‘onbeschrijfelijke schoonheid’ en wijdt er tal van landschapsschilderijen aan, gekenmerkt door donkere tonen en gemengde penseelstreken, zoals Landschap in Drenthe. Ook steken in die schilderijen soms de stevige gedaantes van werkende boeren af, zoals in Boer die onkruid verbrandt en Boer met stok en spade.

De banken kunt u straks ook terugvinden langs diverse wandelroutes in heel Drenthe. Over de onthulling van het eerste geplaatste bankje, in “de Kiel”, in het hart van Drenthe heeft het Coevorder nieuws een artikel gepubliceerd. De bankjes worden ook goed ontvangen door inwoners uit de regio.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Gesloten voor vakanties

Het is ontzettend druk, en al maanden. Onze werkplaats heeft weekenden en avonden doorgewerkt, om de enorme stroom aan binnenkomende aanvragen te verwerken. Helaas zijn de levertijden van fabrikanten enorm hoog op het moment, deze malaise speelt in de gehele bouwsector, en houd naar verwachting ook nog wat maanden aan.

Indien u een bestelling bij ons heeft lopen, en deze nog niet ontvangen heeft, of u heeft nog geen bericht ontvangen met überhaupt een levertijd, is de kans erg groot dat er goederen in uw bestelling zitten die uit voorraad zijn, en nog niet bij ons zijn aangeleverd door de fabrikant. Of u heeft een meubel besteld wat eerst voor u gemaakt moet worden. Wij streven ernaar om wat op voorraad is, daadwerkelijk binnen 2 werkdagen te verwerken en verzenden. Wanneer dat niet lukt, kunnen wij hiervoor alleen om uw begrip vragen. We kunnen helaas niet sneller.

Er komen voor de bouwvakvakantie geen goederen meer bij ons binnen, de laatste vrachtauto met goederen vanuit de fabrikant is vanochtend gelost. Wat daarvan kan worden verzonden, proberen we nog voor het weekend aan te bieden bij de vervoerder ter levering. Als u niet binnen 1 werkdag bericht van ons heeft, kunnen wij uw bestelling voor de bouwvak helaas niet meer verwerken.

Wanneer u vanaf vandaag een weborder plaatst in onze webshop, zal deze pas na de bouwvak (13 augustus) in behandeling genomen worden.

Wilt u graag de status van uw order weten, verzoeken we u een email te sturen naar info@nedaplast.com met uw order / bestelnummer. Wij zullen u dan na de vakantie waar mogelijk informeren betreffende de te verwachten leverdatum.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Bouwvak 2021

Nedaplast is met de bouwvak noord gesloten. Deze sluiting loopt van 26 Juli tot en met 13 augustus. Gedurende de sluiting wordt er niets geproduceerd of aangeleverd. Lopende bestellingen worden na de bouwvak opgepakt en verder verwerkt.

Wanneer u nog een order uit heeft staan, en vragen heeft betreffende levertijden i.v.m. bijvoorbeeld uw eigen vakantie, adviseren wij telefonisch met ons in contact treden op nummer 0592-261926. Wij zullen overigens nooit ‘per verrassing’ een bestelling verzenden, hierover wordt altijd vooraf telefonisch contact met u opgenomen.

Helaas zijn momenteel de levertijden vanuit de diverse fabrikanten op een aantal producten ontzettend hoog. Wat wij voor de bouwvak nog krijgen aangeleverd, zullen we ook nog voor de bouwvak proberen bij u op locatie te krijgen. Waar dat niet lukt, kunnen wij alleen vragen naar uw begrip. Wat er niet is, kunnen we ook niet versturen, we zijn hierin erg afhankelijk van de toeleveringen.

Let op! Bestellingen die na de 26ste worden geplaatst via het internet / onze webshop zullen pas na de bouwvak in behandeling worden genomen.

Team Nedaplast wenst u een prettige zomervakantie !

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Covid-19 Update

We zijn afgelopen jaar als organisatie goed door de pandemie heengekomen. Dit voorjaar is zelfs erg druk te noemen. Veel mensen hebben natuurlijk thuis gewerkt, en lang na kunnen denken over wat er nu met de tuin moet gebeuren, zeker voor diegenen die niet op vakantie gaan dit jaar. Dit heeft geresulteerd in een stortvloed van aanvragen voor ons extreem duurzame buitenmeubilair. Dit heeft mede te maken met het feit dat houtprijzen afgelopen jaar zijn verdubbeld.

Ook bij de fabrikanten van recycling kunststoffen is het dan ook razend druk. Zij hebben met hun grotere personeelsbestanden helaas wel te maken gehad met zieken, uitvallers en collega’s die ons zijn ontvallen. Nieuwe machines om de productiecapaciteit te verhogen laten op zich wachten vanwege de enorm hoge levertijd op staal op dit moment.

Daarnaast zijn er beperkingen opgelegd door onze vervoerder, ook zij kunnen de drukte maar nauwelijks bolwerken omdat heel veel organisaties achterstanden in proberen te lopen. Het kan daarom voorkomen dat uw zending niet binnen 24 uur na verzending, maar pas na 48 uur bij u geleverd kan worden. Mocht dat het geval zijn, zal de klantenservice van de vervoerder u hierover informeren. Wij hebben daar helaas geen invloed op. Wij verwachten dat ze doen wat ze kunnen.

Bovenstaand verhaal opgeteld resulteert helaas in hogere levertijden dan u van ons gewend bent. Wij draaien momenteel maximaal productie, en doen ons uiterste best alle bestellingen zo snel mogelijk bij u geleverd te krijgen. Op sommige producten zit echter een hoge levertijd vanuit de fabrikant, omdat er al zaken verkocht zijn die eerst nog geproduceerd moeten worden. Dit resulteert erin dat we moeten afwachten tot er materiaal beschikbaar is in de gewenste kleur. We kunnen dit helaas niet bespoedigen, wat er niet is, kunnen we simpelweg niet snel leveren. We vragen hiervoor dan ook uw begrip.

Wanneer u haast heeft, of niet kunt wachten, neem dan voor dat u zaken besteld contact met ons op. Dit voorkomt teleurstellingen met betrekking tot levertijden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global

Bank Kampen & tafel Tendens

Kampen & Tendens 3 meter

Afgelopen week geleverd op verzoek van en van onze klanten. Een drie meter lange tafel Tendens met verlengde banken Kampen. Opgebouwd uit kunststof en RVS schroefmateriaal, en uiteraard aan de onderzijde verstevigd met staal. Bij deze set is er gekozen voor een zwart onderstel, met Sand Beige planken van GovaPLAST.

Deze bank Kampen is een eigen ontwerp, en geliefd vanwege zijn ‘ontspannen zithoek’. Bank Kampen heeft namelijk een aangepaste hoek voor de rugleuning, waardoor ook wat langere mensen heerlijk ontspannen achterover kunnen zitten. Het voordeel van een tafel met losse banken t.o.v. een picknicktafel, is dat deze desgewenst afzonderlijk te verplaatsen zijn, en je nergens overheen hoeft te stappen om plaats te nemen. Heerlijk genieten in je eigen tuin !

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Global