Sportief toegepast Kunststof

Gerecycled kunststof is een veelgebruikt materiaal in de sportwereld. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het omlijsten van hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen, jeu de boules banen, tribunes, kleedkamers en andere sportfaciliteiten. Traditioneel wordt kunststof gemaakt van nieuwe grondstoffen, zoals aardolie of aardgas. Dit is een niet-duurzame manier om kunststof te produceren, omdat het bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen en de vervuiling van het milieu.

Kunststof Tribunes slot Zeist

Milieuvoordelen

Een duurzamere oplossing is het gebruik van gerecycled kunststof. Gerecycled kunststof wordt gemaakt van plastic afval, zoals petflessen, plastic zakken en verpakkingsmateriaal. Het gebruik van gerecycled kunststof heeft een behoorlijk aantal voordelen, zowel voor het milieu als voor de portemonnee.

  • Minder plastic afval: Het gebruik van gerecycled kunststof helpt om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Plastic afval is een groot probleem voor het milieu. Het kan vervuilen, dieren doden en in de voedselketen terechtkomen.
  • Beperkte uitstoot van broeikasgassen: De productie van nieuwe kunststof uit fossiele brandstoffen stoot veel broeikasgassen uit. De productie van gerecycled kunststof stoot veel minder broeikasgassen uit.

Financiële voordelen

  • Lagere aanschafprijs: Gerecycled kunststof is vaak goedkoper dan kunststof dat is gemaakt van nieuwe grondstoffen. Dit komt omdat gerecycled kunststof minder duur is om te produceren.
  • Langere levensduur: Gerecycled kunststof heeft een langere levensduur dan nieuw kunststof en veel andere materialen, zoals hout of bamboe. Dit betekent dat het minder vaak hoeft te worden vervangen, wat de kosten op de lange termijn kan besparen.
    PUK Haarlem Jeu de Boulles

Toepassingen in sportcomplexen

Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in sportcomplexen.

  • Sportvelden: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor het maken van de randen van hockeyvelden, voetbalvelden, tennisbanen en andere sportvelden.
  • Tribunes: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor het maken van trappen of tribunes in sportcomplexen.
  • Zwembaden: Banken die geen vocht opnemen en niet kunnen rotten, en afvalbakken met een klep en binnenbak. Dus minder overlast van insecten en ander vliegend ongedierte.
  • Overige faciliteiten: Gerecycled kunststof kan worden gebruikt voor een breed scala aan andere faciliteiten in en rondom sportcomplexen, zoals banken, tafels en afvalbakken.

Gerecycled kunststof is een kwalitatieve, duurzame en voordelige oplossing voor sportcomplexen. Het helpt om de hoeveelheid plastic afval te verminderen, de uitstoot van broeikasgassen te beperken en de onderhoud en vervangingskosten op de lange termijn te besparen.

Kunststof schiettoren kleiduiven

Door admin

Topkwaliteit gerecycled kunststof