Kunststof op het balkon

Voor mensen met een tuin, is gerecycled kunststof vaak een geweldige oplossing / vervanger voor hun schuttingen, buitenmeubilair, moestuinbakken, blokhutten en andere houten constructies die veel onderhoud vergen. Met kunststof bent u daar namelijk in één keer van verlost. Het materiaal vergt geen verf of behandelingen met andere (schadelijke) chemicaliën om het mooi te houden.

Niet iedereen heeft echter een tuin. We krijgen dan ook regelmatig de vraag, kan ik dit soort planken ook veilig toepassen op mijn balkon .

Het antwoord is, ja, dat is mogelijk. Er zijn echter een aantal zaken waar u rekening mee moet houden, in verband met uw veiligheid.

  • Neem voldoende dik materiaal. Kunststof is flexibel. U wilt niet op 5 hoog achter een plankje van 20 mm zitten. Dat is misschien wel goedkoop, maar voor uw eigen veiligheid raden we dit af.
  • Staanders en draagbalken worden op een balkon nooit gemaakt van kunststof. Die dienen bij voorkeur van metaal (staal) te zijn, en goed geankerd in/aan de ondervloer of muur.
  • Kunststof werkt onder invloed van temperatuur, hier dient u in de constructie rekening mee te houden. (*zie de stootvoegjes in de foto’s). Deze zorgen ervoor dat een profiel “vrij” kan werken.

Om een en ander te bevestigen, en de hoeken mooi strak te houden, worden er meestal dit soort hoekijzers toegepast. Hier zit een “slobgat” in, wat de lineaire werking van het kunststof bij temperatuurschommelingen kan opvangen. De rest van de bevestiging gebeurt met spaanplaatschroeven (RVS) of slotbouten.

Wanneer een balkon is vervangen met kunststof profielen, heeft u geen terugkerend onderhoud meer, anders dan schoonmaken. Nooit meer verven / schilderen, het materiaal kan niet rotten of splinteren, en een kunststof vloer, is stroef. Ook als het nat of koud is.

Van kleine balkons tot complete wooncomplexen, Nedaplast helpt u graag aan een duurzaam, veilig en onderhoudsarm balkon.

Door admin

Topkwaliteit gerecycled kunststof