Kunststof schutting

Extreem weer

Extreme weersomstandigheden komen in ons land helaas steeds vaker voor. Bij een gemiddelde voorjaarsstorm is de schutting vaak het eerste slachtoffer van stormschade. Dit is vervelend omdat schuttingen vaak als erfscheiding dienen en voor privacy zorgen.

Wanneer uw schutting is omgewaaid, is het belangrijk om zo snel mogelijk te kijken in welke staat de schutting zich bevindt. Als deze nog gedeeltelijk overeind staat, probeer dit gedeelte dan te stutten zodat het niet alsnog omwaait bij de volgende windvlaag. Losse delen, planken met schroeven of spijkers kunt u het beste meteen opruimen. Maar pas na dat u e.e.a. heeft vastgelegd.

Stormschade & verzekeringen

Wanneer u stormschade aan uw schutting heeft, zijn er een aantal stappen die u kunt ondernemen. Begin altijd met het maken van duidelijke foto’s en/of video’s van de schade aan de schutting en noteer het tijdstip en de datum waarop de schade is ontstaan. Stormschade wordt door verzekeraars meestal alleen vergoed bij windkracht 7 of hoger.

Neem contact op met uw verzekeraar om de schade te melden. Bij een huurwoning neemt u contact op met de verhuurder. Schade aan een schutting wordt over het algemeen gedekt door een opstal of inboedelverzekering. Of stormschade aan uw schutting verzekerd is, hangt vaak af van de verzekering die u heeft afgesloten. Dit kan verschillen per verzekeraar / polis ! Ouderdom, staat van onderhoud, en andere zaken kunnen van invloed zijn op eventuele verzekeringsclaims.

Let op wanneer uw schutting op de erfgrens staat. In dat geval zult u samen met uw buren moeten bepalen wat er gaat gebeuren, een verzekeraar zal maar de helft van de schade uitkeren, en voor de andere helft verwijzen naar de verzekeraar van de buren. Het is immers een gedeeld object.

De schutting vervangen

Via ons contactformulier kunt u bij Nedaplast een vrijblijvende offerte aan vragen voor een nieuwe schutting. Een kunststof variant, die niet omwaait, waarvan de palen niet kunnen rotten, en waar u verder geen onderhoud meer aan heeft. Nooit meer schilderen, of uzelf zorgen maken of deze schutting de volgende storm wel “overleeft”.  

RVS palen met kunststof Tand en Groef profielen

Omdat kunststof geen vezelstructuur heeft zoals hout, wordt er in bij gebruik van kunststof palen een “overmaat” toegepast. (lees : een wat dikkere paal). Hiermee voorkomt u dat bij het gebruik van ” houtmaten” de schutting nog steeds kan bezwijken onder de winddruk.

Wij leveren palen /planken /materialen waarmee u een onderhoudsarme en stevige schutting kunt bouwen. Een waar u de rest van uw leven geen omkijken, en dus ook geen werk meer van heeft.

Gerenoveerde woonwijken vol met kunststof schuttingen. Duurzaam !

Kunststof schuttingen zijn een duurzame, en milieuvriendelijke oplossing voor uw erfgrens. U hoeft ze niet te behandelen met chemicaliën, en ze gaan een leven lang mee.

Indien uw houten schuttingpanelen nog prima in orde zijn, kan het lonen om de palen te vervangen voor kunststof varianten. Deze zijn ongevoelig voor rot en optrekkend vocht. Wanneer hout een centimeter of 15 boven het maaiveld hangt aan een kunststof paal, zal het hout minder last hebben van optrekkend vocht. Het is de scheiding tussen grond en lucht waar het constant vochtig is waardoor houten palen afbreken na verloop van tijd. Met kunststof heeft u minder onderhoud, en geen kans op doorgerotte palen waardoor het niet af kan breken.

U bent gewoon op zoek naar een geheel nieuwe schutting ? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Houdt er hierbij wel rekening mee, dat wij u kunnen adviseren waar u op moet letten, maar we kunnen niet uw constructie “verzinnen”.

Met een aanvraag ” doe maar 5 meter shutting van 2 meter” kunnen we dan ook niet zoveel. Horizontaal, verticaal, planken om en om, open, dicht, met vechtmatten of panelen, tand en groef planken of bijvoorbeeld afgeronde planken, er is nogal wat mogelijk, en u zult daarin echt zelf moeten bepalen wat het moet gaan worden.

Tussentijds kunt u op deze pagina gratis bekijken of de door u gewenste hoogte vergunningsvrij gebouwd kan worden in uw gemeente.

Door admin

Topkwaliteit gerecycled kunststof