Container balken

Naast de vlonders, meubelen, planken palen en platen, levert Nedaplast ook op maat bewerkte producten voor specifieke toepassingen. Kunststof is een erg veelzijdig materiaal, wat door zijn eigenschappen ideaal is voor gebruik op, in of onder de grond.

Zo werden ondergrondse containers normaliter met een houten frame vastgezet in de grond. Dit materiaal neemt vocht op waardoor het kan rotten, en gaan splinteren bij het legen. Gezien deze bakken regelmatig worden geleegd is er gezocht naar een duurzamere oplossing, en die is gevonden met op maat bewerkte kunststof balken.

Door deze houten balken te vervangen door kunststof varianten, heeft de gemeente nu minder ‘terugkerende onderhoudswerkzaamheden’ en hoeft het houten frame niet meer elke paar jaar te worden vervangen. De balken worden op maat gezaagd en geboord aangeleverd, zodat deze op locatie eenvoudig kunnen worden vervangen.

Het eindresultaat is niet direct heel “zichtbaar”. Maar het levert de gemeente onder aan de streep een fikse besparing op de komende jaren, omdat de levensduur van dit materiaal in deze omgeving een stuk hoger ligt dan die van zijn houten tegenhangers. Zo werken we samen aan het verminderen van plastic afval, en sparen we het milieu.

Door admin

Topkwaliteit gerecycled kunststof