Banken Recreatieschap Drenthe onthuld.

Duurzame banken Recreatieschap “Drenthe”

Afgelopen week is de eerste uit een serie banken geplaatst door Nedaplast en onthuld door het Recreatieschap Drenthe. Zij hebben gekozen voor duurzame, onderhoudsarme banken, volledig geproduceerd uit gerecycled kunststof. In de rugleuningen is de tekst “Drenthe” met een CNC frees uitgefreesd. Deze tekst is het handschrift van Vincent van Gogh, die in 1883 in Hoogeveen enkele beroemde werken heeft gemaakt. Dit zelfde handschrift ziet u op wapperende rode vlaggen, door de hele provincie heen.

Van Gogh vindt het gebied van een ‘onbeschrijfelijke schoonheid’ en wijdt er tal van landschapsschilderijen aan, gekenmerkt door donkere tonen en gemengde penseelstreken, zoals Landschap in Drenthe. Ook steken in die schilderijen soms de stevige gedaantes van werkende boeren af, zoals in Boer die onkruid verbrandt en Boer met stok en spade.

De banken kunt u straks ook terugvinden langs diverse wandelroutes in heel Drenthe. Over de onthulling van het eerste geplaatste bankje, in “de Kiel”, in het hart van Drenthe heeft het Coevorder nieuws een artikel gepubliceerd. De bankjes worden ook goed ontvangen door inwoners uit de regio.